HELLO KÄRA GAMLA SVERIGE

JAG SKA GE MIG UT PÅ ÄVENTYR!

Jag ska ge mig ut på äventyr

Jag ska ge mig ut på äventyr och segla iväg i mitt piratskepp. Pinterest pin. 

JAG SKA GE MIG UT PÅ ÄVENTYR!

Wow, vilken vecka jag har haft!

I fredags fyllde jag år och jag var så galet stolt att jag

kunde få fira dagen med att dra skynket av mitt hemliga

bloggexperiment och bjuda in dig till mina två personliga

bloggar. Med dessa två är det inte mindre än fyra av

mina hytter, fem om vi räknar med Quarterdeck, som

är öppna. Men inte färdiga. Det viktiga för mig är om de

är tillräckligt klara för att jag ska våga lämna bryggan

öppen så att folk kan komma och gå lite som de vill.  

Nu är jag alltså ett år äldre, mitt båtbygge är inte längre min hemlis, och jag har halvöppnat två nya hytter, eller salonger kanske jag borde kalla dem, här på mitt piratskepp. Jag har verkligen njutit i fulla drag av att få hålla på med detta i smyg, men nu känns det faktiskt rätt skönt att vi kan prata om detta och vara här tillsammans. Det är ju ganska trevligt att ha någon att prata med över en fika eller en lunchlåda eller nått.  

Grattis på min födelsedag till oss båda två – nu kan vi ge oss ut på äventyr tillsammans! 🤗

Men låt mig börja med att introducera mina två nya halvöppna salonger, de personliga bloggarna All of Me, på engelska och Hello, Kära Gamla Sverige på svenska. Det kändes väldigt fint att det var just de två jag kunde få öppna dörrarna till i fredags. Det är ju trots allt där jag förvarar mina personliga krönikor, så det känns rimligt att vi kommer att kunna fira våra födelsedagar tillsammans så länge jag lever.  

Om du lyckades speja på mig medan jag gnodde på här i smyg, vet du kanske redan att den första kabinen jag öppnade var min funkisblogg: The Spoonieverse. Det var för sex månader sedan, men p.g.a. coronaviruset bestämde jag mig för att prioritera de sociala medie-konton som är kopplade till funkisbloggen. 

Nu visste jag ju inte att århundradets pandemi var på väg att skölja över oss, när jag började med mitt stora bloggexperiment, men jädrar anacka vad glad jag är att jag har den här livlinan. Min ursprungliga plan för bloggandet var ju att börja med mina personliga bloggar, eftersom det är just de två bloggarna som de flesta som följer mig på facebook och insta känner igen. Men coronaviruset fick mig att ändra mina planer. 

DU ÄR STARKARE ÄN DU TROR

“Styrka handlar inte om vad du kan; utan om att övervinna det du aldrig trodde att du skulle kunna klara av.”  ~Rikki Rogers

Dels gjorde fokusskiftet det möjligt för mig att hjälpa flera funkissyskon att ta sig igenom de första fasansfulla månaderna av isolering med brist på mat och mediciner. (Jag tror inte att ni i Sverige riktigt förstår hur det var, och i viss mån fortfarande är, här i Englandet.) Dels har den här isoleringen givit mig utrymme att, ganska enkelspårigt, snöa in i mitt bloggexperiment här på Resilience utan ständiga avbrott från världen utanför. Utan detta arbete vete det väl gröne hur jag hade klarat av att hämta mig mellan alla de själsdödande ögonblick den här pandemin har tvingat på oss. Jag ska försöka dela med mig av några av de mer hårresande upplevelserna vi haft i år när jag fått lite mer distans till dem.

Men låt oss släppa coronasnacket nu. Vill du veta mer om corona och hur det påverkar oss här i England kan du hitta flera inlägg om det i The Spoonieverse-bloggen samt i Välkommen till Spoonieversum-inlägget här i Skeppsloggen. Låt oss fokusera på varför vi är här istället.

Om du har varit här på Resilience tidigare kanske du redan har listat ut att Quarterdeck är själva hjärtat, eller honnörsbryggan, här på det piratskepp som jag byggt hela min bloggvärld på. Det är här jag förvarar Skeppsloggen (som du läser just nu) där jag noterar allt som sker på mitt fartyg som är värt att nämna eller komma ihåg. Precis som jag gör just nu.

Så här är vi.

Idag kan jag notera att vi nu har tre bloggar som är öppna och har introducerats till världen. Dessa tre (mina två personliga bloggar och The Spoonieverse) är de som jag kommer att lägga ner mest arbete på fram till årsskiftet. 

Du kanske också har noterat att jag har listat ytterligare två bloggar listade i M/S Resilience Orienteringskarta längst ner i menykolumnen här till höger. Dessa två, Växthuset och The Coaching Couch är mina två coachingbloggar där jag skriver om coaching och personlig/professionell utveckling i allmänhet. Jag har arbetat med holistisk företags-, utbildnings-, livs-, föräldraskaps-, relations-, framgångs- och skrivcoaching genom åren och jag har många tankar och mycket material att dela med mig av på dessa områden.

Och något jag är övertygad om efter att ha arbetat med tusentals människor är att Du är starkare än du tror.

Rom byggdes dock inte på en dag, och jag arbetar långsammare än en snigel. Mina professionella bloggar kommer också att börja växa under hösten och vintern, de kommer bara inte att vara min huvudprioritet under de närmaste tre månaderna. Vad som händer i januari återstår att se, men detta är vad jag vet just nu:

I fortsättningen kommer jag inte att logga varje enskild artikel som publiceras på de tre huvudbloggarna. Istället börjar jag jobba på det jag hoppas skall bli mina månadsmissiv nästa år. Jag ska försöka skriva en månatlig loggpost här där jag noterar allt som har hänt på samtliga bloggar och pratar lite allmänt om vad som är på gång. Kanske kommer jag att tipsa om spännande saker du kan se och/eller göra på internätet och, vad vet man, kanske dyker det upp en eller annan liten överraskning där också.

Om och när något händer som inte är relaterat till någon av mina tre huvudbloggar viktigaste kommer jag så klart att fortsätta logga det här i Skeppsloggen.

Okej, detta blev en mycket längre skeppsvandring än vad jag hade tänkt mig. Jag skyller det på att jag är knäckt efter all spänning de senaste två veckorna bjudit på. Tre födelsedagar och två nya bloggar är inte fy skam! Men nu behöver jag verkligen en ordentlig (= l-å-n-g) vila. Med andra ord är det dags för mig att tacka för den här stunden och önska dig en god fortsättning på den här dagen/kvällen/natten eller vad det nu är hos dig just nu.

Känner du att du vill hänga lite längre har du alla länkar du behöver för att utforska bloggarna och läsa mina inlägg. Förhoppningsvis hittar du något du gillar även om jag inte har särskilt många inlägg att erbjuda ännu. Ge inte upp hoppet om mig än! Jag ska ge mig ut på äventyr och jag skulle gärna vilja ha dig med på den här resan. Jag har radat upp massor av saker som vi kan göra, och prata om, under de kommande veckorna, så jag hoppas verkligen att vi ses igen.

Stora kramar,

// Evalena 🖤🏴‍☠️

PSSST!

    1. Har du sett att jag har lagt till en hel avdelning med tips på saker vi kan göra om du vill stanna en stund till? Du gär så klart som du vill, men ifall du vill ha mer att göra finns det länkar till vidare läsning, frågor vi kan prata om och lite annan smått och gott här under.
    2. Nästa vecka försöker jag väcka liv i mina Instagramkonton som legat i coronaträda de senaste sex månaderna. Har du ett instakonto kanske vi kan ses där med?
Evalena Styf
M/S Resilience

Efter 25 år som anonym amatörbloggare på olika plattformar startade Evalena Styf bloggen Hello, Kära Gamla Sverige. Här skriver hon framför allt om personlig och professionell utveckling; om att våga satsa på sina drömmar; och om hur man tar sig vidare i livet när allt känns hopplöst.

Ambitionen är att bloggen ska vara en källa till inspiration, motivation, livslust och glädje. Genom att varva historier baserade på sitt yrkeskunnande och sin livserfarenhet närmar sig Evalena även svårare ämnen som funkisfenomen, utanförskap, samhälls-normer, psykisk & fysisk (o)hälsa, identitet, kreativitet, nördighet, livsglädje och dödslängtan.

FÄRDIGLÄST? VAD SKA VI HITTA PÅ DÅ DÅ?

VILL DU PRATA?

Är du en äventyrligt lagd människa?

Idag presenterade jag mitt Stora Bloggingexperiment för omvärlden och nu är jag nyfiken på hurvida du ser dig själv som en äventyrlig människa? Jag var rätt övertygad om att jag var rena rama vaniljmänniskan i många herrans år, men med tiden har jag fått tänka om och erkänna att jag nog är rätt våghalsig ändå. (Och där har jag nog material till ännu ett blogginlägg skulle jag tro.) Hur är det med dig?

Kom ihåg att skriva ANONYMT i början av ditt svar om du vill att det stannar mellan oss, annars kommer det att synas i kommentarsfältet här under.

VILL DU HJÄLPA MIG?

I bloggen berättar jag en hel del om mig själv och mitt liv, men jag vill hellre höra lite om dig. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om det jag skriver, samt vad du vill se eller höra mer om.

Kom ihåg att skriva ANONYMT i början av ditt svar om du vill att det stannar mellan oss, annars kommer det att synas i kommentarsfältet här under.

Hur många som läser en blogg och engagerar sig genom att dela, följa, gilla och kommentera uppmärksammas av google och andra sökmotorer. Ju fler bloggen engagerar, desto högre upp i sökresultaten hamnar mina inlägg när folk letar efter något på internet. Och sånt är viktigt som tusan om man ska bli proffsbloggare.

 

Vill du hjälpa mig att växa och nå ut till fler läsare kan du dela och gilla mina bloggar på pinterest, sociala medier och/eller i andra sammanhang. Tagga mig gärna när du gör det, så jag får möjlighet att tacka för hjälpen.

 

Kom ihåg att dela antingen med en länk tillbaka till min blogg (det finns knappar för det här nedanför). Använder du någon av mina texter i andra sammanhang lägger du till en källhänvisning som innehåller mitt namn, titel på blogginlägget samt var och när det publicerades. Det kan till exempel se ut så här:

Styf, Evalena. 2020. Namn på blogginlägget. Quarterdeck. [Blogg] 1 januari. http://styf.co.uk/ÅÅÅÅ/MM/DD/namn-pa-inlagget/ (Hämtad YYYY-MM-DD).

Andra sätt du kan hjälpa mig att växa är att följa mig online och gilla-dela-kommentera när jag postar något nytt. Jag har flera konton som du kan se i mitt länkträd, men när jag skriver på svenska är det Fröken Styf på facebookFröken Styf på instagram och Fröken Styf på twitter som gäller.

 

På pinterest har jag bara ett konto och där lägger jag upp en ny pin för varje nytt blogginlägg jag skriver. Men min pinterest har en hel massa spännande samlingar med allt från matlagning och hemmafixartips till resmål och språkråd. Allt detta hittar du på Evalena på pinterest.

 

Mitt månadsmail har inte kommit igång än, men du kan prenumerera redan nu om du vill vara säker på att inte missa något. Alla som börjar prenumerar innan jag skickar ut första månadsmailet kommer att få en liten överraskning eller två. Att börja prenumerera är enkelt – allt du behöver göra är att fylla i den här formen.

 

Är du sugen på att läsa fler bloggar på svenska eller engelska? Då kan jag passa på att berätta att förutom skeppsloggen här på Quarterdeck har jag två personliga bloggar (All of Me på engelska och Hello Kära Gamla Sverige på svenska) och flera ämnesbloggar som kanske kan passa.

Jag kommer att fortsätta flytta in här och länka till nya bloggar allt eftersom de börjar ta form, så om du är nyfiken på hur man börjar blogga kan du hänga med från början och se dem växa fram.

Du kan hitta direktlänkar längst ner i spalten till höger om det här inlägget. Vill du veta lite mer om mig och vad jag bloggar om innan du klickar på någon länk kan du hitta all information om M/S Resilience här.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få följare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

När du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)

VILL DU LÄSA MER?

VILL DU FÖLJA MED PÅ MITT SISTA STORA ÄVENTYR?
WELCOME TO THE SPOONIEVERSE!
VILKA DRÖMMAR DRÖMMER DU OM ATT REALISERA I DITT LIV?
TJOHOO! IDAG BÖRJAR NEDRÄKNINGEN PÅ ALLVAR
And now the end is near
JA NU ÄR DET FÄRDIGT INOM KORT (MEN IN I HIMLEN GÅR JAG DÅ INTE!)
GOTT NYTT ÅR OCH VÄLKOMMEN TILL 20-TALET! VAD GÖR VI NU DÅ?