VÄXTHUSET COACHING

VÄXTHUSET LÅTER VÄL BRA?

Växthuset låter väl bra? Pinterest pin

Växthuset låter väl bra?

Ja, Växthuset låter väl bra?

Det är tre månader sedan jag var här och

skrev en kryptisk logg om en vit vägg och en ledtråd.

Idag är jag här för att logga att jag (tror att jag) har hittat

ett namn för min svenskspråkiga coahingblogg: Växthuset.

Vad tror du om det?

Idag blir det bara en kortis, för allt jag vill göra är att berätta att jag (nog) har bestämt mig för att kalla coachingbloggen Växthuset. Jag har testat en massa olika namn i flera månader nu, men det enda jag kommer tillbaka till är just Växthuset.

Det kändes tokigt i början att kalla en blogg om coaching och personlig utveckling för ett växthus, men om man tänker efter är det ju just att växa det handlar om när man börjar med coaching och/eller ppd. Att växa som människa. 

Jag funderade lite kring faktumet att ett missledande namn skulle kunna irritera en del människor. Om man googlar efter information om hur man bäst planterar om sina pelargoner efter vintervilan, eller hur man driver upp tomatplantor som ger extra smakrika frukter blir man kanske sur ifall det kommer upp någon jäkla blogg om att våga drömma eller de fem bästa knepen fär att handskas med en besvärlig chef.

Kanske är det så. 

Men jag tänker att de lika gärna kan vara så att den som letat efter gurkodlarartiklar och iställer får napp på en artikelserie om hur man skapar livsglädje och sinnesro tycker att hen vunnit högsta vinsten.

Det bästa med att bygga sitt alldeles egna piratskepp, och fylla det med precis vad man vill, är att man också kan prova sig fram och ändra på saker och ting om det skulle visa sig att något inte funkar som man hade tänkt sig.

Så nu kör vi så här. Bloggen, som du kan hitta om du snokar runt lite bland länkarna här, får heta Växthuset. Den är inte officiellt öppen än, men du kan gå in där och snoka runt lite om du vill. 

Kram,

//Evalena 🖤🏴‍☠️

Evalena Styf
M/S Resilience

Efter 25 år som anonym amatörbloggare på olika plattformar startade Evalena Styf bloggen Hello, Kära Gamla Sverige. Här skriver hon framför allt om personlig och professionell utveckling; om att våga satsa på sina drömmar; och om hur man tar sig vidare i livet när allt känns hopplöst.

Ambitionen är att bloggen ska vara en källa till inspiration, motivation, livslust och glädje. Genom att varva historier baserade på sitt yrkeskunnande och sin livserfarenhet närmar sig Evalena även svårare ämnen som funkisfenomen, utanförskap, samhälls-normer, psykisk & fysisk (o)hälsa, identitet, kreativitet, nördighet, livsglädje och dödslängtan.

FÄRDIGLÄST? VAD SKA VI HITTA PÅ DÅ DÅ?

VILL DU PRATA?

Vad tycker du om namnet Växthuset?

Vad säger du om Växthuset? Bu eller Bä? Glid in i kommentarsfältet här nedanför och berätta vad du tycker.

Kom ihåg att skriva ANONYMT i början av ditt svar om du vill att det stannar mellan oss, annars kommer det att synas i kommentarsfältet här under.

VILL DU HJÄLPA MIG?

I bloggen berättar jag en hel del om mig själv och mitt liv, men jag vill hellre höra lite om dig. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om det jag skriver, samt vad du vill se eller höra mer om.

Kom ihåg att skriva ANONYMT i början av ditt svar om du vill att det stannar mellan oss, annars kommer det att synas i kommentarsfältet här under.

Hur många som läser en blogg och engagerar sig genom att dela, följa, gilla och kommentera uppmärksammas av google och andra sökmotorer. Ju fler bloggen engagerar, desto högre upp i sökresultaten hamnar mina inlägg när folk letar efter något på internet. Och sånt är viktigt som tusan om man ska bli proffsbloggare.

 

Vill du hjälpa mig att växa och nå ut till fler läsare kan du dela och gilla mina bloggar på pinterest, sociala medier och/eller i andra sammanhang. Tagga mig gärna när du gör det, så jag får möjlighet att tacka för hjälpen.

 

Kom ihåg att dela antingen med en länk tillbaka till min blogg (det finns knappar för det här nedanför). Använder du någon av mina texter i andra sammanhang lägger du till en källhänvisning som innehåller mitt namn, titel på blogginlägget samt var och när det publicerades. Det kan till exempel se ut så här:

Styf, Evalena. 2020. Namn på blogginlägget. Quarterdeck. [Blogg] 1 januari. http://styf.co.uk/ÅÅÅÅ/MM/DD/namn-pa-inlagget/ (Hämtad YYYY-MM-DD).

Andra sätt du kan hjälpa mig att växa är att följa mig online och gilla-dela-kommentera när jag postar något nytt. Jag har flera konton som du kan se i mitt länkträd, men när jag skriver på svenska är det Fröken Styf på facebookFröken Styf på instagram och Fröken Styf på twitter som gäller.

 

På pinterest har jag bara ett konto och där lägger jag upp en ny pin för varje nytt blogginlägg jag skriver. Men min pinterest har en hel massa spännande samlingar med allt från matlagning och hemmafixartips till resmål och språkråd. Allt detta hittar du på Evalena på pinterest.

 

Mitt månadsmail har inte kommit igång än, men du kan prenumerera redan nu om du vill vara säker på att inte missa något. Alla som börjar prenumerar innan jag skickar ut första månadsmailet kommer att få en liten överraskning eller två. Att börja prenumerera är enkelt – allt du behöver göra är att fylla i den här formen.

 

Är du sugen på att läsa fler bloggar på svenska eller engelska? Då kan jag passa på att berätta att förutom skeppsloggen här på Quarterdeck har jag två personliga bloggar (All of Me på engelska och Hello Kära Gamla Sverige på svenska) och flera ämnesbloggar som kanske kan passa.

Jag kommer att fortsätta flytta in här och länka till nya bloggar allt eftersom de börjar ta form, så om du är nyfiken på hur man börjar blogga kan du hänga med från början och se dem växa fram.

Du kan hitta direktlänkar längst ner i spalten till höger om det här inlägget. Vill du veta lite mer om mig och vad jag bloggar om innan du klickar på någon länk kan du hitta all information om M/S Resilience här.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få följare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

När du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)

VILL DU LÄSA MER?

NEJ MEN NU TYCKER JAG DET BÖRJAR LIKNA ANKSKIT HÖRRNI
VILL DU FÖLJA MED PÅ MITT SISTA STORA ÄVENTYR?
VILKA DRÖMMAR DRÖMMER DU OM ATT REALISERA I DITT LIV?
TJOHOO! IDAG BÖRJAR NEDRÄKNINGEN PÅ ALLVAR
And now the end is near
JA NU ÄR DET FÄRDIGT INOM KORT (MEN IN I HIMLEN GÅR JAG DÅ INTE!)
GOTT NYTT ÅR OCH VÄLKOMMEN TILL 20-TALET! VAD GÖR VI NU DÅ?